Ministra Afacerilor Externe a României, Ramona Mănescu, a efectuat astăzi o vizită în Republica Moldova, la invitația șefului diplomației moldovenești, Nicu Popescu. În cadrul vizitei șefa diplomației române a declarat că gazoductul Iași-Ungheni va fi operațional sută la sută în primăvara anului 2020.

„Gazoductul Iași-Ungheni este un prim proiect ce ține de interconectarea energetică. Ne dorim ca acesta să fie începutul unei cooperări pe termenul lung, care să asigure independența energetică a R. Moldova”, a spus Ramona Mănescu în cadrul unei conferințe de presă.

Ministra Afacerilor Externe a României, Ramona Mănescu a mai precizat că: „astăzi am continuat discuțiile inițiate în ultima perioada la București privind consolidarea parteneriatului strategic între România și R. Moldova. A existat un dialog constat între experții noștri și suntem în măsură să semnăm foaia de parcurs care a fost discutată între toate ministerele și cuprinde cooperarea în domenii precum: educație, justiție, agricultură, economie etc. Vrem să sprijinim parcursul european al R. Moldova”,

„Acest parteneriat strategic al nostru trebuie să accelereze dezvoltarea infrastructurii. Astăzi am discutat despre gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău. Proiect care va fortifica securitatea energetică a R.Moldova. Am discutat și necesitatea de a progresa în vederea construirii mai multor poduri peste Prut. Am discutat și despre necesitatea de a ajunge la un acord comun pentru eliminarea tarifelor de roaming”, a declarat Nicu Popescu.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), oficialul român va avea, de asemenea, o întrevedere cu prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu. Programul mai prevede vizitarea șantierului de construcții la branșamentul Ungheni-Chișinău al gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău și vizitarea Sălii cu Orgă.

Ulterior, delegațiile se vor deplasa spre culoarul de lucru – Lotul patru în comuna Grătiești pentru inspectarea lucrărilor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!