/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Filip comentează acea scrisoare prin care ar fi dat indicații, în calitate de premier, într-un dosar legat de frauda bancară

missing
10 octombrie 2019, ora 08:21

Pavel Filip, președintele Partidului Democrat și fost prim-ministru, a comentat subiectul legat de acea scrisoare prin care ar fi dat indicații într-un dosar legat de frauda bancară, pe vremea când era în funcția de șef al Cabinetului de Miniștri. Nu văd absolut nicio problemă aici. Haideți să ne amintim că am venit în fruntea Guvernului pe fundalul furtului miliardului și atunci o atenție sporită era pe aceasta și recuperarea banilor”, a spus Filip aseară, la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8. 

„Noi am creat un comitet de examinare a cazurilor de rezonanță sau nu-mi amintesc exact cum se numea și erau zeci de cazuri din ăștia care au luat credite neperformante, mergeau apoi în judecată, obțineau decizia judecății și nu întorceau apoi banii înapoi”, a spus Filip.

„Este vorba despre un caz concret când aveam grijă ca cineva să nu plătească judecătorii și apoi să nu întoarcă acest credit la bancă, bani pe care noi îi adunam cu toții pentru ca aveam zeci de cazuri de acestea și noi am convenit atunci să atragem atenția la cazurile care sunt examinate în dimensiunea furtului miliardului”, a mai spus fostul premier.

Liderul PDM spune că, în opinia sa, actuala conducere a Guvernului, face și ea imixtiune în justiție, făcând referire la vizita premierului Maia Sandu la ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). „Când prim-ministrul merge la CSM și bate cu pumnul în masă ca toți să-și dea demisia, nu este o imixtiune în justiție? Dumneavoastră ați tăcut atunci, este vorba despre standarde duble”, a spus Filip la emisiune.

Amintim că, subiectul se referă la o scrisoare trimisă de Pavel Filip pe 22 mai 2019, conducătorilor mai multor instituții de stat, prin care le cere să „întreprindă măsurile de rigoare și să acorde suportul necesar” pentru a nu admite prejudicierea interesului statului într-un dosar legat de frauda bancară, aflat la Curtea Supremă de Justiție. Indicații au fost date președintelui de atunci al Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, conducătorului Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, procurorului general de atunci Eduard Harujen, fostei procuroare anticorupție Adriana Bețișor și ex-directorului Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram