/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Țîcu îl învinuiește pe Dodon de trădare de Patrie. Vrea o comisie de anchetă care să investigheze acest lucru

11 octombrie 2019, ora 15:23

Deputatul Octavian Țîcu cere crearea unei comisii parlamentare de anchetă care să investigheze acțiunile de trădare de Patrie comise de președintele Igor Dodon. Țîcu a pregătit un proiect de hotărâre în acest sens și își îndeamnă foștii colegi din Blocul ACUM să semneze documentul.

În nota informativă a proiectului, Octavian Țîcu a argumentat că președintele Igor Dodon a încălcat grav Consituția și  jurământul pe care l-a dat în fața cetățenilor, atunci când a acceptat ca Partidul Socialiștilor să fie finanțat de Federația Rusă.

„Din informațiile apărute în spațiul public reiese că Igor Dodon a primit sume impunătoare de bani din Federația Rusă pentru a finanța activitatea partidului și pentru a promova interesele rusești în R. Moldova. Având în vedere că instituțiile de drept nu au efectuat nicio acțiune pentru constatarea acestui fapt, considerăm că este necesară intervenția Parlamentului, întrucât acesta este organul reprezentativ suprem al poporului”, a explicat Țîcu.

Deputatul afirmă că, prin această inițiativă, își onorează angajamentele pe care și le-a luat față de alegători în campania electorală pentru parlamentare.

„Plahotniuc a plecat din țară, la fel ca și Ilan Șor. A rămas Igor Dodon”, a punctat Țîcu.

Solicitată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu, a declarat că nu comentează „agitația electorală”.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram