/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atac de Paște, drum spre Iad, sat cucerit și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are dorință de pace

Un funcționar a fost reținut în dosarul ambulanțelor

missing
11 octombrie 2019, ora 14:43

Directorul adjunct al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) a fost reţinut în dosarul ambulanţelor. Mai multe persoane, funcționari și agenți economici au fost şi urmează să fie audiați de reprezentanții Centrului Național Anticorupție şi Procuratura Anticorupție în această cauză penală.

Oamenii legii cercetează modul în care au fost organizate licitaţiile, precum şi presupusa favorizare a unor agenţi economici. Potrivit materialelor cauzei, factorii de decizie din cadrul  CNAMUP ar fi dat prioritate unui agent economic, chiar dacă acesta nu ar fi fost eligibil pentru licitație, iar după semnarea contractului nu şi-ar fi onorat pe deplin obligaţiunile.

Directorul și unul dintre adjuncţii CNAMUP   sunt bănuiți că i-ar fi întors agentului economic două milioane de lei. Aceşti bani ar fi constituit penalităţile aplicate companiei, pentru multiplele nereguli admise în procesul de executare a contractului, dar care nu au rămas în conturile instituției publice, ci au fost restituiți firmei la indicațiile conducerii CNAMUP.

În urma percheziţiilor din această dimineaţă, operate la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, la CNA au fost escortate pentru audieri câteva persoane.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram