/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ Asociația Exportatorilor de Nuci a reacționat după ultimatumul înaintat de deputații din Comisia Economie

12 octombrie 2019, ora 16:41

Asociația Exportatorilor de Nuci a venit cu o reacție după ce președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Igor Munteanu, a înaintat un ultimatum și a cerut, timp de 48 de ore, să fie majorate prețurile de achiziție a miezului de nucă.

„Începând cu luna iulie, Asociația Exportatorilor de Nuci insistent solicită autorităților măsuri energice pentru readucerea ramurii în cadrul legal, pentru acordarea legislației, actelor normative cu realitățile pieței locale și internaționale, pentru și scoaterea zecilor de colegi de sub învinuiri din dosarele penale, intentate nelegitim…Salutăm implicarea organului legislativ în soluționarea problemelor stringente de pe piața nucului”, se spune într-un comunicat emis de asociație.

Totodată, Asociația Exportatorilor de Nuci anunță că mai multe companii, printre care nu se regăsesc „monopoliștii de odinioară”, au început achizițiile de nuci în acest an cu prețuri majorate, caracteristice pieței de până la monopolizarea ei.

Deputatul Igor Munteanu a salutat reacția promptă a asociației și a anunțat că va fi inițiată o perioadă de supraveghere strictă a pieței nucifere „cu scopul de a-i pedepsi pe cei vinovați și de a crea condițiile prin care nimeni să nu-și mai permită pe viitor să mai dorească a controla piața miezului de nucă în RM”.

„Am văzut puțin circ, dar nu i-am atras atenție. Sunt interesat doar de rezolvarea acestei probleme cu care s-au ciocnit mii de producători de nuci, pe care mafia dorea să-i îngenuncheze. Pe circari promit să-i scoatem foarte curând la apă limpede unde-i vom învăța să se poarte cuviincios. Asta-i promisiunea mea fermă cetățenilor RM, susținută plenar de camarazii mei din Platforma DA și blocul ACUM, în ansamblul său”, a scris Munteanu pe Facebook.

Amintim că deputații din Comisia Economie, dar și prim-ministra Maia Sandu l-au acuzat pe fostul premier Pavel Filip că ar  fi contribuit la crearea unui monopol pe piața nucilor, în favoarea unor companii care sunt gestionate de rudele democratului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram