/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Peste 80 de mii de sticle cu vin, vândute de Ziua Națională a Vinului

missing
13 octombrie 2019, ora 12:14

La ediția din acest an a sărbătorii Ziua Națională a Vinului au participat peste 70 de mii de oameni. Evenimentul a atras mii de turiști din întreaga lume, iar vinificatorii au reușit să vândă peste 80 de mii de sticle cu vin, potrivit datelor Oficiului Național al Viei și Vinului. 

Anul acesta, la sărbătoarea vinului au participat 68 de vinificatori reuniți sub brandul național vinicol ”Vinul Moldovei – O legendă vie”. Producătorii au reușit să umple de peste 45 de mii de ori paharele celor care au procurat Carnetul Degustătorului.

Totodată, vinăriile din țară și-au deschis ușile pentru în jur de nouă mii de vizitatori, care au cumpărat peste 13 mii de sticle cu vin la preț de producător și au degustat alte 900 de sticle. Vinăriile le-au oferit oaspeților și bucate delicioase, dar și un program cultural special.

Iar la aeroport, patru mii de străini au primit sticluțe cu vin.  La eveniment au participat, de asemenea, 83 de jurnaliști din 14 state.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram