/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Klaus Iohannis a anunțat numele noului premier al României

missing
15 octombrie 2019, ora 17:16

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, a fost desemnat în calitate de premier al României. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de președintele Klaus Iohannis, în urma unei noi runde de consultări cu șefii partidelor de opoziție. 

„După consultările cu partidele parlamentare am tras concluzia că se conturează un Guvern în jurul PNL-ului”, a spus Klaus Iohannis, precizând că PNL a fost singurul partid dispus să-și asume guvernarea.

Ludovic Orban are 10 zile la dispoziție pentru a decide componența Guvernului și a convinge partidele parlamentare să voteze învestirea Cabinetului de miniștri. PNL are nevoie de 233 de voturi în Parlament pentru susținerea Executivului.

Amintim că Guvernul condus de Viorica Dăncilă a căzut săptămâna trecută în urma unei moțiuni de cenzură votată de parlamentari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram