/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Zeci de chișinăuieni au decis să petreacă Ziua Orașului cât mai departe de aglomerație

missing
15 octombrie 2019, ora 00:31

În timp ce unii au preferat frigării gata pregătiți, pe care i-au găsit la tarabele din centrul capitalei, alții au decis să întindă singuri grătarele. După amiază, parcurile din Chișinău abia se mai vedeau din fum. Câțiva își sărbătoreau și ziua de naștere, fiind născuți tot pe 14 octombrie. Au ieșit la iarbă verde pentru a scăpa de aglomerația din oraș, dar și pentru a savura timpul frumos, din plin.

Această femeie spune că se simte ceva mai norocoasă decât ceilalți. Și asta pentru că, pe lângă ziua orașului, o sărbătorește și pe a sa.

„Cum vă simțiți? Pentru că e și ziua orașului.. Am emoții. Dacă veniți mai târziu, veți vedea aici muzică, tot frumos va fi. Ne adunăm toți, frații și surorile, iar seara toți în oraș, la sărbătoare.”

Alții, au preferat să petreacă alături de cei apropiați, în sânul naturii. În centrul capitalei e prea multă lume, spun aceștia.

„Am scos copiii pentru a se juca și să mâncăm carne. În centrul orașului e foarte multă lume. E greu cu copiii. Aici e mai bine și mai folositor.”

„Nu ne place să fim în centru evenimentelor. Ați decis aici? Da. Nu veți merge în centru? Am fost la Ziua Vinului. Ne-a ajuns. Astăzi suntem aici, singuri.”

„Acum ne odihnim aici, iar diseară ne ducem în centru să vedem ce distracții mai sunt. E și o sărbătoare reliogioasă. Cum vi se pare viața de aici, din oraș? Merge, dar cum trebuie. Nu-i cum trebuie să fie.”

Tradițional, oamenii au întins pe mese din parcuri bucate pregătite din carne, plăcintele, dar și legumele. Autoritățile amintesc că pentru gunoiul, lăsat după picnicuri, petrecăreții riscă amenzi de până la 1500 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram