/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Air Moldova are un nou beneficiar final

missing
16 octombrie 2019, ora 10:12

Schimbare radicală în structura asociaților de la Civil Aviation Group SRL, firma care acum un an a privatizat ASir Moldova, achitând un preț de 50 de milioane de lei, asumându-și obligațiunea de a achita datoriile de 1,25 miliarde de lei. Blue Air Aviation SA din România, care deținea 49% din capitalul Civil Aviation Group SRL – proprietarul Air Moldova, a cedat pachetul. Noul asociat este afaceristul Dzintars Pomers din Letonia.

Tranzacția ar fi avut loc în perioada 18 septembrie – 7 octombrie 2019, atunci când Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale a CNA și Procuratura Anticorupție au anunțat că au aplicat sechestru în valoare de 301,6 milioane de lei pe capitalul Air Moldova, dar și pe cel al Civil Aviation Group SRL, scrie mold-street.com.

ARBI a aplicat în aceeași perioadă sechestru de 670 de milioane de lei și pe bunuri și active ale companiei Air Moldova, inclusiv automobile, imobile și două aeronave.

Detalii, în materialul integral care poate fi accesat AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram