/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Au fost aleși experții în Consiliul Consultativ al Comisiei economie a Parlamentului. Sunt și persoane stabilite la Londra, Paris și Amsterdam

missing
16 octombrie 2019, ora 17:55

Deputații au selectat astăzi primii șase experți care vor face parte din Consiliul Consultativ al Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului (CEB). Printre aceștia, sunt și persoane stabilite în Franța, Marea Britanie și Olanda, anunță Igor Munteanu, președintele Comisiei economie.

„Urmează să stabilim un algoritm de interacțiune și consultare eficientă, luând în considerație și faptul că în Consiliul Consultativ și-au dat acordul să participe experți recunoscuți atât la Chișinău, cât și în diasporă, implicând persoane cu reședință la Londra, Amsterdam și Paris”, a scris Munteanu pe Facebook.

Deputatul îndeamnă toate persoanele care au experiență în diferite domenii și pot oferi suport și expertiză membrilor Comisiei economie să  expedieze CV-ul și o scrisoare de motivație la Parlament.

Temele de mare interes pentru CEB rămân: reglementarea mediului de afaceri, sistemul financiar, procesul bugetar, asigurările, energia și administrarea proprietății publice.

„Comisia economie, buget și finanțe va institui în cel mai apropiat timp grupuri de lucru tematice pentru a accelera reformele inițiate de Guvern și a identifica soluții eficiente de deblocare a economiei naționale și inițiativei private. Suntem deschiși pentru dialog și colaborare”,  precizează Munteanu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram