/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Protest la Curtea de Apel Chișinău. Locuitorii Jorei de Mijloc cer să fie întors în cursa electorală candidatul Partidului Șor la funcția de primar

missing
16 octombrie 2019, ora 16:12

UPDATE Examinarea recursului a fost amânată pentru mâine, la ora 10:00.

„Faptul că instanța de judecată dorește să asculte și să ia în considerație argumentele noastre este un semnal bun. Sperăm că mâine va fi luată o decizie corectă, așa cum trebuie să fie într-un stat democratic”, a comentat deputata Partidului Șor, Marina Tauber.

Câteva zeci de persoane s-au adunat în fața Curții de Apel Chișinău pentru a-l susține pe candidatul Partidului Șor la funcția de primar al satului Jora de Mijloc, Sergiu Lambliuc, care a fost exclus din cursa electorală prin decizia Consiliului Electoral de Circumscripție, susținută de magistrații Judecătoriei Orhei. În aceste clipe, instanța examinează recursul avocaților lui Lambliuc.

Oamenii au scandat „Vrem să fim auziți și „Vrem justiție corectă” și au fluturat pancarte pe care au scris că „Partidul Șor este pentru popor”.

Avocatul candidatului la Primăria Jora de Mijloc a ținut un discurs în fața oamenilor pe care i-a îndemnat să protesteze pașnic: „Mizăm  pe corectitudinea și imparțialitatea judecătorilor care examinează recursul nostru împotriva deciziei Judecătoriei Orhei, cu sediul la Telenești și a Consiliului de Circumscripție Jora de Mijloc. Sperăm că instanța va emite o decizie care să permită înscrierea în cursa electorală și participare în alegeri a dl Sergiu Lambliuc și ca dreptul vostru să fie respectat”.

Candidatul Partidului Șor la funcția de primar al localității Jora de Mijloc din raionul Orhei a fost exclus din cursa electorală, pentru că ar fi semnat niște acte în perioada în care era degrevat din funcție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram