/DOC/ Curtea Supremă de Justiție i-a făcut dreptate lui Ion Ceban. Poate păstra toate panourile electorale

17 octombrie 2019, ora 19:10

Pliantele și ziarele electorale ale socialistului Ion Ceban, care conțin imaginea monumentului lui Ștefan cel Mare, pot fi împărțite în continuare chișinăuienilor, iar panourile electorale rămân la locul lor. Curtea Supremă de Justiție nu a stabilit încălcarea legislației electorale și a lăsat în vigoare decizia Curții de Apel Chișinău.

CSJ a respins astăzi recursul liderului Partidului Uniunea Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, care a sesizat încălcarea comisă de Ceban. Prima instanță, Judecătoria Chișinău, îl obligase pe candidatul PSRM să demonteze toate panourile publicitare și să distrugă materialele electorale. Ulterior, Curtea de Apel a anulat decizia.

Judecătorii au motivat că „în contenciosul administrativ calitatea de pârât o poate avea în mod obligatoriu doar o autoritate publică, iar acțiunea a fost înaintată împotriva unei persoane fizice și a unui partid politic, care reprezintă o entitate privată”.

Potrivit judecătorilor, Valeriu Munteanu trebuia în prealabil să depună o contestație la Consiliul Electoral de Cricumscripție împotriva lui Ion Ceban, iar acțiunea să fie înaintată în judecată de CECE Chișinău nr.1 nu de către Valeriu Munteanu.

CSJ consideră că aceste argumente invocate de magistrații Curții de Apel Chișinău sunt corecte și au menținut decizia instanței.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram