/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Măsura de arest în privința lui Oleg Pruteanu, alias ”Borman” a fost prelungită cu 30 de zile

missing
17 octombrie 2019, ora 15:10

Oleg Pruteanu, alias Borman, va mai sta alte 30 de zile în izolator. Magistrații Judecătoriei Ciocana au admis demersul procurorilor și au prelungit măsura de arest preventiv în privința acestuia.

Menționăm că Oleg Pruteanu a fost eliberat din arest după aproape doi ani, iar la ușa penitenciarului a fost reținut din nou, într-un alt dosar penal deschis pentru trafic de droguri în Federația Rusă și transmis instituțiilor de drept din Republica Moldova.

Potrivit procurorilor, investigațiile care îl vizează pe ”Borman” sunt din același dosar în care Vlad Plahotniuc și Constantin Țuțu au deja statut de învinuit.

Pe 20 septembrie, ziua în care Pruteanu a fost eliberat și reținut din nou într-un alt dosar, Ala Raevschi, avocata și soacra acestuia, a declarat pentru o jurnalistă de la posturile TV deținute de Vladimir Plahotniuc că ginerele său ar fi fost reținut pentru că asupra lui s-ar face presiuni de a face declarații împotriva fostului deputat și lider al Partidului Democrat din Moldova. Și Pruteanu, în cele câteva minute de libertate le-a spus jurnaliștilor că i se cere să dea depoziții împotriva cuiva, dar fără a oferi nume.

Lilian Bacalîm, procurorul din cadrul PCCOCS care a gestionat inițial noul dosar penal în care este vizat Oleg Pruteanu, a declarat pentru ZdG că acuzațiile aduse procurorilor nu ar corespunde realității. Acesta susține că dosarul pe numele lui Pruteanu a fost deschis în Federația Rusă, iar organele de drept de acolo gestionează o cauză penală care vizează persoane din mai multe țări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram