/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ministerul Românilor de Pretutindeni va fi desființat. Ludovic Orban: „A finanțat televiziuni care l-au preamărit pe dictatorul Plahotniuc”

missing
17 octombrie 2019, ora 12:21

Premierul desemnat al României, Ludovic Orban, anunță că mai multe ministere urmează a fi desființate, printre care și cel al Românilor de Pretutindeni, pe care îl acuză că a împărțit irațional banii publici, finanțând mai multe instituții media din afară care nu ar fi meritat banii contribuabililor români.

Ludovic Orban a adus exemplul instituțiilor media din R. Moldova care l-au „preamărit” pe „dictatorul” Vladimir Plahotniuc.

„De exemplu, în Republica Moldova, în Basarabia, au fost finanţate televiziuni, site-uri de ştiri care îl preamăreau pe dictatorul Plahotniuc şi care atacau pe toţi proeuropenii şi proromânii formaţiunilor democratice din banii daţi de la bugetul de stat prin intermediul Românilor de Pretutindeni”, a declarat Orban, la postul de televiziune „B1”, citat de „Agerpres”.

Amintim că deputații de la București au votat pentru moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă. Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban. Acesta urmează să prezinte în scurt timp componența Cabinetului de miniștri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram