/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Procurorul anticorupție, reținut pentru mită de 1500 de euro, a fost suspendat din funcție

missing
17 octombrie 2019, ora 12:09

Dumitru Cernitu, procurorul anticorupție care a fost reținut săptămâna trecută pentru o mită de 1500 de euro, a fost suspendat din funcție. Decizia a fost luată azi, la ședința Consiliului Superior al Procurorilor, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu. 

Fostul procuror anticorupție Dumitru Cernitu a fost reținut după ce a luat mită de la un polițist în schimbul unei decizii favorabile acestuia, într-un dosar pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.

Mai exact, polițistul ar fi întocmit un proces verbal pentru consum de droguri în privința unei persoane aflate în stare de ebrietate narcotică la volan.

Cernitu trecuse la Procuratura Anticorupție abia anul acesta, după ce a lucrat doi ani la Procuratura raionului Soroca.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram