/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Ion Druță este de negăsit. Consiliul Superior al Magistraturii nu-l poate demite din funcția de președinte al CSJ

17 octombrie 2019, ora 14:14

Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, nu poate fi găsit pentru a fi invitat la ședința Consiliului Superior al Magistraturii, care urmează să examineze cererea sa de demisie.

Președintele CSM a explicat că Ion Druță nu poate fi demis, atât timp cât el nu se prezintă la ședință sau nu depune cerere pentru ca proiectul să fie examinat în lipsa sa.

„CSM  a întreprins toate măsurile pe parcursul ultimelor două zile pentru a-l înștiința pe dl Druță, dar nu a fost de găsit”, a declarat Dorel Musteață, președintele CSM.

Ion Druță este cercetat penal de Procuratura Anticorupție pentru îmbogățire ilicită. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a respins pe 4 octombrie demersul procurorilor de a-l pune pe magistrat sub arest pentru 30 de zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram