/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Voronin neagă că i-ar fi trimis o scrisoare lui Filat în care i-a zis că Plahotniuc ar avea legătură cu evenimentele de pe 7 aprilie

17 octombrie 2019, ora 09:02

Fostul președinte al țării și președintele Partidului Comuniștilor (PCRM), Vladimir Voronin, neagă faptul că i-ar fi trimis lui Vlad Filat o scrisoare, în toamna anului 2009, când acesta a devenit prim-ministru, în care i-ar fi zis că Vlad Plahotniuc, devenit ulterior președinte al Partidului Democrat, ar fi fost implicat în evenimentele din 7 aprilie, așa cum a declarat recent ex-premierul în cadrul interviurilor sale oferite din penitenciar.  

„Poate singurătatea asta unde el se află îi aduce mai multe amintiri. El a demonstrat scrisoarea? Eu înseamnă că am fost agent? Nu a fost asta nici în teorie, nici în cap. Filat nu știu de ce vorbește toate chestiile acestea pentru că unul dintre organizatorii evenimentelor de pe 7 aprilie a fost tocmai Filat. 

El a pregătit ziua aceasta, el nu și-a dat seama cum poate să se desfășoare este evenimente și la ce ar putea să ajungă. Numai faptul că noi nu am folosit armene ne-a scăpat de la vărsare se sânge”, a declarat Vladimir Voronin, la emisiunea „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

Protestele din aprilie 2009 au început pe data de 6, la o zi de la desfășurarea alegerilor parlamentare, în urma cărora PCRM ieșise învingător. Manifestanții contestau în stradă rezultatele alegerilor pe care le declarau fraudate. Protestele au culminat pe 7 aprilie, când manifestațiile pașnice au degenerat în acțiuni violente și au fost distruse două instituții de stat: clădirea Parlamentului și a Președinției. Manifestațiile s-au finalizat cu mai multe persoane rănite, inclusiv victime care s-au plâns că au fost maltratate de polițiști, iar un tânăr a decedat. Ancheta „7 aprilie 2009” nu a fost finalizată nici până astăzi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram