Chirtoacă recunoaște că la Direcțiile Funciară și Arhitectură s-au făcut ilegalități tot timpul. De ce n-au fost concedieri?

18 octombrie 2019, ora 22:45

„La Direcția Arhitectură și cea Funciară se face totul ilegal din 1990”. O spune fostul edil al capitalei Dorin Chirtoacă, care recunoaște că ilegalitățile nu au fost stopate în perioada în care a condus Chișinăul.

Chirtoacă a motivat în cadrul dezbaterilor electorale de la TV8 de ce este corupție în autoritățile municipale: „Este o încrengătură formată din funcționari, intermediari, ofițeri CNA, procurori, judecători, tot sistemul organelor de drept, care pun mâna pe terenuri”.

Întrebat de ce nu a concediat niciun șef de direcție cât a fost primar, dacă știa despre aceste ilegalități, Dorin Chirtoacă a spus că a demis vreo zece funcționari de la Direcțiile Arhitectură și Funciară, dar au fost repuși în funcții prin decizii de judecată.

„Au fost prinși în flagrant, deferiți justiției și restabiliți după aceea, de aceiași justiție, cu filmări cum luau bani în birou. Lucruri care n-au fost difuzate până în prezent, de ani de zile… Au plecat și au revenit astfel o mulțime de funcționari, după care mi-au cerut prejudicii. Nu mai țin minte. Sunt legi, care spun că are contract de muncă pe perioadă nedeterminată”, a precizat fostul primar.

Dorin Chirtoacă și-a amintit cum i-a numit în funcție pe fostul viceprimar Nistor Grozavu și ex-șeful Direcției Arhitectură, Ivan Carpov, care au fost bănuiți mai apoi de acte de corupție:

A fost angajat Grozavu ca fiind cel mai bun specialist în arhitectură, pentru că lucra decanul Facultății de Arhitectură. Când am văzut că lucrurile nu merg în direcția care trebuie, am început a interveni, dar competențele erau la nivelul viceprimarului…L-am găsit pe dl Carpov care a făcut niște lucruri bune, dar care nu a rezistat la toată presiunea care s-a creat”.

Dorin Chirtoacă a condus Chișinăul din 2007 până în 2018.

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram