/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Promo-Lex, despre neînscrierea lui Codreanu în cursa electorală: S-au aplicat eronat normele legale

missing
18 octombrie 2019, ora 14:58

Asociația Promo – Lex a constatat aplicarea eronată a normelor legale în privința verificării valabilității semnăturilor colectate. Potrivit misiunii de observare, acest lucru a determinat în mod neîntemeiat refuzul înregistrării unor concurenți electoral. Drept exemplu a fost prezentat cazul lui Ruslan Codreanu, care a vrut să candideze independent la alegerile pentru funcția de primar al capitalei, dar nu a fost înscris în cursă.

”MO Promo-LEX constată cazuri de aplicare eronată, inclusiv de organele electorale și instanțele de judecată, a normelor legale în privința verificării valabilității semnăturilor colectate. Aceste fapte au determinat în mod neîntemeiat refuzul înregistrării unor concurenți electorali, cel mai elocvent în acest sens fiind cazul Ruslan Codreanu. Prevederile Regulamentului CEC în domeniu sunt cu mult mai dure și chiar depășesc prevederile Codului Electoral”, potrivit unui raport Promo – Lex.

Reprezentanții Promo-Lex mai subliniază în raport că niciun potențial concurent electoral nu a contestat prevederile Regulamentului CEC privind listele de subscripție care stabilește condiții mai dure comparativ cu normele Codului Electoral.

Promo-Lex mai subliniază că 12 candidați au primit refuz de a fi înregistrați în cursa pentru primării. 10 dintre aceștia au fost candidați independenți.

De asemenea, Promo-Lex mai constată că un număr impunător de candidați au fost înregistrați cu încălcarea prevederilor legale privind cota de gen (cel puțin 62 cazuri – CECE II, 1127 – CECE I), precum și în baza proceselor-verbale de desemnare adoptate de partidele politice înainte de termenul legal stabilit.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram