/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Au încercat să transporte ilegal șase mii de puieți de trandafiri peste frontiera de stat. Mașina bănuiților, găsită la Briceni

19 octombrie 2019, ora 16:58

O acțiune ilegală prin care s-a încercat transportarea peste hotarul moldo-ucrainean a șase mii de puieți de trandafiri a fost contracarată de polițiștii de frontieră. Asta după ce oamenii legii au observat că două automobile, unul din R. Moldova, iar altul din Ucraina se îndreptau în întâmpinare. 

Pe direcția localităților Larga – Kelmențî, de către patrula mobilă a fost observat un automobil de model „Mitsubishi Pikup” cu plăcuțele de înmatriculare moldovenești care se deplasa spre linia de frontieră. În compartimentul remorcii se aflau mai multe genți voluminoase de culoare albastră, informează Poliția de Frontieră.

În timpul monitorizării cu tehnica din dotare, la scurt timp s-a observat că pe partea Ucrainei un alt mijloc de transport de model „Mitsubishi Pajero”, se îndrepta în întâmpinarea primului automobil. La observarea patrulei, mașina de pe teritoriul Republicii Moldova și-a schimbat direcția de deplasare, accelerând spre satul Pavlovca, raionul Briceni.

Ca urmare, s-au întreprins acțiuni de documentare și cercetare de către angajații SPF Larga. Astfel că, mijlocul de transport a fost depistat într-o gospodărie din satul Larga, iar în gențile cu pricina erau șase mii puieți de trandafiri. Din cercetările preliminare, proprietarul locuinței nu a putut justifica prezența mașinii în ograda sa.

Polițiștii de frontieră continuă examinările sub toate aspectele legale pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și identificarea persoanelor implicate. Suplimentar au fost informați angajații Serviciului Grăniceresc de Stat din Ucraina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram