/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

START VOT! Secțiile de votare din țară s-au deschis pentru alegători

20 octombrie 2019, ora 07:00

Secțiile de votare deschise pe teritoriul Republicii Moldova și-au început activitatea de la ora 07:00. Toate persoanele cu drept de vor sunt așteptate să-și aleagă primarii, consilierii locali, cei raionali și municipali sau deputații (dacă locuiesc în una dintre circumscripțiile unde azi au loc alegeri parlamentare noi). 

În total, pentru cele 898 de funcții de primar, candidează 3761 de persoane, cei mai mulți candidații fiind în Chișinău (18 la număr).

De asemenea, pentru cele peste 1100 de funcții de consilieri candidează mai mult de 50 de mii de persoane.

Secțiile de votare din țară vor fi deschise până la ora 21:00. La urne sunt așteptați circa 2,8 de milioane de alegători.

Urmăriți astăzi, la TV8, o serie de ediții speciale LIVE, de la ora 07:00 și până după miezul nopții. Mai multe știri despre alegeri citiți pe TV8.md, iar pentru a consulta listele candidaților și a vedea deseară primele rezultate ale scrutinului, accesați alegeri.tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram