/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Un candidat din circumscripția 50 o roagă pe Maia Sandu să nu facă agitație electorală

missing
20 octombrie 2019, ora 19:18

Prim-ministra Maia Sandu a avut astăzi mai multe adresări către cetățeni prin care i-a îndemnat să iasă la vot. Șefa Guvernului a avut un mesaj special și pentru moldovenii din diasporă, iar un candidat din circumscripția nr.50 o acuză că face agitație electorală, folosind resursele administrative.

Nu-i așa că recent ai votat? Ai ieșit la vot alături de peste 100 000 de oameni. Ne-ai susținut, ai convins rudele să iasă la vot, ai crezut în noi, ai crezut în Moldova. Datorită ție, astăzi avem un guvern care are relații bune cu toate țările din UE, care rupe scheme de corupție, dă afară persoane care au furat, creează un cadru necesar pentru ca judecătorii și procurorii să-și facă treaba. Însă această guvernare poate exista doar cu ajutorul tău. Prin participarea ta la vot, ajuți acest guvern să continue schimbările. Într-o țară chinuită și sărăcită ca Moldova, democrația nu se asigură dintr-o dată.

Deoarece eu am ales să fiu Prim-ministru, trebuie să alegem pe altcineva în Parlament, un reprezentant pentru țările din Europa din circumscripția 50, la vest de Republica Moldova. Votul tău de astăzi va aduce în Parlament un deputat care, la un moment dat, poate fi decisiv. Uneori un singur deputat prin votul său poate schimba soarta țări”, a scris Sandu pe facebook.

Candidatul Partidului Unității Naționale în circumscripția 50 din Europa, Dorin Dușciac, o roagă pe Maia Sandu să nu facă agitație electorală.

 „O rog să nu interfereze cu procesul de vot, mai ales în circumscripția 50. Să-și aducă aminte că poartă o responsabilitate deosebită față de diaspora care a votat-o într-un număr foarte mare la alegerile din februarie, crezând sincer în promisiunile sale, iar prima promisiune a fost cea referitoare la respectarea legii”, spune Dușciac.

Întrebat dacă a aflat exact despre vreun incident care să ateste că Maia Sandu a făcut agitație electorală, Dorin Dușciac a adăugat: „Chiar acum a ieșit într-un live pe facebook. O rog încă o dată să nu interfereze direct sau indirect cu alegătorii. Este prim-ministrul tuturor cetățenilor, inclusiv al meu și al contracandidaților mei. O rog să păstreze echidistanța. Eu consider că nu este cinstit să utilizeze resursele administrative”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram