Consiliul Audiovizualului a aprobat astăzi în unanimitate solicitarea postului de televiziune Accent TV, afiliat PSRM, privind modificarea denumirii în ”Primul în Moldova” pentru că a obținut contractul de retransmisie a ”Pervîi Kanal” din Moscova. În prezent, și postul de televiziune ”Prime TV” din Moldova retransmite, în prezent, conținutul ”Pervîi Kanal”. 

Administratorul Accent TV, Stanislav Vîjga, a anunțat la ședința CA că deja a fost încheiat contractul cu Pervîi Kanal și a fost întocmită grila de emisie, scrie Media-azi.md.

Membra CA Lidia Viziru s-a interesat în ce mod postul va asigura prevederile legale cu privire la serviciile de televiziune, programele audiovizuale achiziționate de peste hotare, care trebuie să provină în proporție de cel puțin 50% din statele membre ale Uniunii Europene și/sau din statele terțe participante la Convenția europeană privind televiziunea transfrontalieră. Stanislav Vîjga a răspuns că postul tv negociază cu agenții din statele europene în acest sens și că deja „Pervîi Kanal” are mai multe contracte în acest sens.

Membra CA, Lidia Viziru consideră că este riscant faptul că doi radiodifuzori vor retransmite același conținut. Șeful Direcției Licențiere și Autorizare CA Nicolai Dastic a precizat că a solicitat de la postul de televiziune PRIME informațiile din contractul încheiat cu postul din  Federația Rusă, însă nu a primit răspuns. Dastic a specificat că ambele contracte semnate de către Pervîi Kanal cu Accent TV și cu Prime TV nu sunt exclusive, adică ambele posturi tv, ipotetic, pot retransmite acest content.

Anterior, Duma de Stat de la Moscova a îndemnat Pervîi Kanal să rezilieze contractele cu Prime TV, după adoptarea Legii anti-propagandă și expulzarea mai multor echipe de jurnaliști ruși de la Aeroportul din Chișinău.

Beneficiarul postului de televiziune Accent TV este Vadim Ciubara, proprietarul Media Invest Service (Медиа Инвест Сервис OOO – 100%), despre care jurnaliștii de investigație RISE Moldova au scris că ar fi „consilierul din umbră” al lui Igor Dodon.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!