/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ce rezultate au obținut Năstase și Ceban la scrutinul din mai 2018? Cifrele sunt practic identice

missing
21 octombrie 2019, ora 16:54

Rezultatele scrutinului de ieri arată că în capitală urmează fi organizat turul doi al alegerilor locale. Situația este similară cu cea de la scrutinul din 20 mai 2018, când în turul doi au ieșit aceiași candidați, Andrei Năstase și Ion Ceban. Cert este că fiecare dintre politicieni are un scor asemănător cu cel obținut la alegerile precedente. 

La scrutinul de ieri, socialistul Ion Ceban a obținut 40,19 la sută din voturi, un rezultat asemănător cu cel pe care l-a avut în primul tur la alegerile locale noi din 20 mai 2018. Atunci, candidatul socialiștilor a obținut un scor de 40,97 procente.

Cât ține de candidatul Blocului ACUM, situația este similară. La scrutinul de ieri, Andrei Năstase a obținut 31,08 la sută din sufragii, cu un procent mai puțin decât la alegerile locale noi din 20 mai 2018. Atunci, Andrei Năstase candida din partea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și a obținut 32,12 la sută din voturi.

Legislația prevede că al doilea tur de scrutin urmează să aibă loc peste două săptămâni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram