/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/INFOGRAFIC/ În doar cinci raioane și municipii există majorități în consilii. Partidele care au obținut peste 50% din voturi

21 octombrie 2019, ora 18:05

În doar cinci raioane și municipii în consilii s-au creat majorități în urma voturilor cetățenilor. Altfel spus, partidele au obținut peste 50% din voturile alegătorilor și vor putea conduce singure consiliile fără a fi necesar să facă alianțe cu alte formațiuni politice.

Trei partide au obținut asemenea rezultate: Partidul Socialiștilor (PSRM); Partidul Nostru (PN) și Partidul ȘOR (PP ȘOR).

  • Bălți, PN – 52,37%;
  • Dondușeni, PSRM – 53,87%;
  • Ocnița, PSRM – 52,09%;
  • Orhei, PP ȘOR – 52,01%;
  • Taraclia, PSRM – 57,18%.

Aceleași partide au obținut și fotoliile de primari în principalele orașe din aceste raioane, cu excepția orașului Taraclia. Astfel, la Bălți a câștigat funcția de primar candidatul PN Renato Usatîi; la Dondușeni, candidatul PSRM, Ion Zloi; la Ocnița, candidatul PSRM, Victor Armaniuc și la Orhei, candidatul PP ȘOR, Petru Verejan. La Taraclia însă a câștigat candidatul PCRM, Serghei Filipov.

Vezi și:

/INFOGRAFIC/ În 11 orașe mari din Republica Moldova s-au ales primarii din turul I. Cine sunt ei și din ce partide fac parte

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram