/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 797: Atac sângeros pe malul mării din Odesa, vizită regală la Kiev și regretul șefului NATO

/VIDEO/ Țîcu spune că îl va susține pe Năstase în turul doi la alegerile pentru Primăria capitalei

missing
21 octombrie 2019, ora 12:43

Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la șefia capitalei, Octavian Țâcu, a spus că îl va susține în turul doi al alegerilor din municipiul Chișinău pe candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase. Țîcu a precizat că nu-și retrage nici un cuvânt pe care la spus în campania electorală despre Năstase, suportul său fiind condiționat de dorința de evita ca Primăria capitalei să fie câștigată de socialiști. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă. 

„PUN și eu, ne exprimăm suportul pentru candidatul Blocului ACUM. Acest suport va fi condiționat de dorința de construi o alianță pro-europeană în Chișinău și de a nu permite ca fotoliul de primar al orașului Chișinău să fie ocupat de candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM)…M-am angajat în această campanie electorală pentru a scăpa capitala de PSRM. Cred că dacă vor câștiga Primăria municipiului Chișinău, socialiștii vor izola orașul de partenerii externi”, a declarat Octavian Țîcu.

După ce a obținut un scor mic la scrutinul de ieri, politicianul a spus că se va întoarce în Parlament. „Eu merg în Legislativ cu un mandat oferit de 20 de mii de cetățeni. Mandat care a fost dat împotriva sistemului”. Totodată, Octavian Țîcu a mulțumit locuitorilor capitalei care au votat pentru dânsul. „Pentru cei 5% dintre chișinăuieni, care mi-au oferit votul, voi avea un respect aparte”, a spus candidatul PUN.

De asemenea, în cadrul conferinței de presă, președintele PUN, Anatol Șalaru, i-a propus lui Octavian Țâcu să ocupe funcția de președinte al formațiunii, însă cel din urmă nu a răspuns dacă va accepta sau nu această propunere. Totuși el a precizat că a rămas entuziasmat de echipa cu care a lucrat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram