/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: „Urmează o nouă etapă„

Ceremonie istorică în Japonia! Împăratul Naruhito urcă pe Tronul Crizantemei. Cum s-a afișat Dodon la eveniment

missing
22 octombrie 2019, ora 16:38

Zi istorică pentru Japonia! Împăratul Naruhito urcă pe Tronul Crizantemei. După ce a moștenit funcția la 1 mai, când a avut loc o ceremonie desfăşurată în faţa reprezentanţilor politici naţionali şi ai Familiei Imperiale, Naruhito este azi protagonistul unei zile de manifestări solemne ce îi vor marca ascensiunea pe tronul cele mai vechi monarhii din lume.

Aproximativ 2.000 de invitaţi, printre care 70 de şefi de stat şi de guvern din întreaga lume, asistă la aceste festivităţi. La ceremonii participă și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, însoțit de soția sa – Galina Dodon. De asemenea, prezent a fost și Ambasadorul Republicii Moldova în Japonia, Vasile Bumacov.

Celebrarea tradiţiei ‘Sokuirei Seiden no gi’ – echivalentă încoronărilor în monarhiile occidentale – are loc în sălile cele mai maiestuoase ale Palatului Imperial din Tokyo, care îşi deschide porţile doar pentru astfel de evenimente.

Împăratul va urca la propriu şi simbolic pe un tron construit special cu această ocazie, numit ‘Takamikura’, şi protejat de draperii şi de un baldachin de 6,5 metri înălţime iar de aici îşi va proclama ascensiunea în funcţie înainte de a primi felicitările şi tradiţionalele ovaţii ‘banzai’ (‘viaţă lungă împăratului’).

Invitaţii străini vor urmări ceremonia ce va dura o jumătate de oră prin intermediul unor ecrane instalate în salonul alăturat celui numit ‘Matsu no ma’, care din cauza dimensiunii sale reduse nu îi poate găzdui decât pe membrii familiei imperiale şi pe reprezentanţii diferitelor instituţii ale ţării, potrivit Agerpres.ro.

Printre invitaţii la ceremonie figurează monarhi ai Europei, precum regele Felipe al VI-lea al Spaniei sau moştenitorul coroanei Marii Britanii, printul Charles, şi reprezentanţi guvernamentali din America, Africa, Asia şi Oceania.

Ziua va continua cu o cină de gală organizată în cel mai mare dintre saloanele Palatului Imperial – numită ‘Homei-den’ – care va fi precedată de un cocteil de bun venit, unde invitaţii vor putea schimba câteva cuvinte cu noii împăraţi, şi se va încheia cu un spectacol de muzică şi dansuri tradiţionale.

Meniul cuprinde feluri de mâncare în stil occidental şi ingrediente nipone, printre care fructe de mare şi peşte, sparanghel cu felii din carne de viţel, orez, fructe şi deserturi, potrivit vicelui-Mare maestru de ceremonii al Agenţiei Imperiale, Jiro Okuyama.

Festivităţile de marţi includeau şi o paradă în cadrul căreia Naruhito şi Masako urmau să defileze pe străzile din Tokyo în maşini decapotabile, dar aceasta a fost amânată pentru data de 10 noiembrie “în urma pagubelor grave provocate de taifunul Hagibis”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram