/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/DOC EXCLUSIV/ Un nou dosar penal pe numele lui Ion Druță. De ce este bănuit magistratul

22 octombrie 2019, ora 14:26

Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, care este deja cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, s-ar putea alege cu un nou dosar penal. Surse demne de încredere ne-au dezvăluit că acesta este bănuit de oamenii legii de „amestec în înfăptuirea justiției”.

Procurorul general interimar Dumitru Robu a depus în această dimineață o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii prin care a cerut să fie permisă inițierea urmăririi penale pe numele unui judecător. Anunțul a fost făcut de președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, care a refuzat să spune numele magistratului. Musteață a declarat că nu ar fi întâmplător faptul că CSM-ul nu întrunește cvorumul necesar pentru a desfășura ședința și a analiza solicitarea procurorului.

Sesizarea procurorului e pe numele unui judecător, dar sunt vizate mai multe persoane. Acei judecători au fost activi la Adunarea Generală a Judecătorilor. Judecătorii urmează a fi audiați. Prin acțiunile date este blocat tot procesul. Procurorul general nu are acordul pentru a investiga cazul dat”, a spus astăzi Musteață, după ce a eșuat o nouă ședință a CSM-ului.

Sursele noastre au precizat că noul dosar penal pe numele lui Ion Druță a fost inițiat după ce procurorii au găsit, în timpul perchezițiilor în biroul judecătorului, un document care ar demonstra că mai mulți magistrați au primit indicații pe anumite dosare, fiindu-le sugerate deciziile pe care trebuie să le adopte.

În documentul trimis la redacția noastră apare numele magistraților:Anatol Țurcanu, Oleg Sternioală și Valeriu Doagă și dosarele în care ar fi fost date indicațiile.

Contactat de TV8, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari nu a confirmat, dar nici nu a infirmat autenticitatea acestui document, motivând că ar fi periclitată ancheta.

I-am telefonat pe toți judecătorii vizați, dar aceștia nu au răspuns la telefon. Doar Anatol Țurcanu ne-a rugat să revenim mai târziu, motivând că  ar fi ocupat.

Vedeți mai jos deciziile de judecată care au fost pronunțat în două dosare vizate în documentul care ar fi fost ridicat de procurori din biroul lui Ion Druță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram