/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Procurorii prezintă detalii despre perchezițiile de la ”Calea Ferată”. Ce spune conducerea întreprinderii

missing
23 octombrie 2019, ora 12:08

Procuratura municipiului Chișinău vine cu detalii legate de perchezițiile din această dimineață de la Întreprinderea de Stat ”Calea Ferată din Moldova”. Descinderile ar fi avut loc în cazul vagoanelor – restaurant ale trenurilor care circulă în afara Republicii Moldova, pe faptul transportării băuturilor alcoolice și altor mărfuri în baza documentelor falsificate.

”Dosarul penal a fost pornit în temeiul bănuielii rezonabile privind comiterea infracțiunii de confecţionare, deţinere, vânzare sau folosire a documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false. Operațiunea este în desfășurare și are loc de comun cu ofițerii Secției de coordonare a activității de urmărire penală a Departamentului de Poliție”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii.

Totodată, și conducerea Întreprinderii de Stat ”Calea Ferată” a venit cu precizări. Perchezițiile ar fi avut loc la solicitarea Serviciului Securitate Internă al întreprinderii.

Într-un comunicat de presă, administrația de la ”Calea Ferată din Moldova” menționează că demersul a fost făcut ”pentru a trage la răspundere angajații CFM care sunt bănuiți de implicare în activități ce fac obiectul unor investigații, de acest fel, de depășirea atribuțiilor de serviciu, făcând uz de anumite metode pentru însușirea mijloacelor financiare de la CFM”.

Amintim că procurorii din Chișinău au făcut percheziții în această dimineață la ”Calea Ferată din Moldova”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram