/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Dodon insistă pe remanieri în Guvern: „După locale, cu siguranță se vor face schimbări”

24 octombrie 2019, ora 13:52

Aflat într-o vizită oficială în Japonia, președintele Igor Dodon face din deget Blocului ACUM și îl atacă pe Andrei Năstase în plină campanie electorală, înainte de turul doi de scrutin pentru șefia Primăriei Chișinău.

Dodon a oferit un interviu de la distanță pentru noi.md în care a criticat munca Guvernului și a anunțat că va cere remanieri în Cabinetul de miniștri.

„A trecut mai bine de o lună de la cele 100 de zile de grație oferite Guvernului și cam nimic nu s-a schimbat, dimpotrivă, remarcăm o pasivitate, chiar o indiferență ciudată în activitatea unor ministere. Se creează impresia că unii miniștri așteaptă să vină mai repede weekendul ca să schimbe fotoliul de la birou pe canapeaua de acasă, să-și continue relaxarea. După locale, cu siguranța va trebui de făcut și se vor face schimbările necesare pentru a se guverna mai eficient”, a spus Dodon.

Șeful statului a adus exemplul Ministerul de Interne, care este condus de Andrei Năstase, degrevat din funcție în perioada campaniei electorale pentru șefia Chișinăului, care se va duela în turul doi cude scrutin cu socialistul Ion Ceban.

„Ca să exemplific: avem chiar în această perioadă situația cu aceste accidente în număr foarte mare, cu multe decese și oameni răniți, la care s-a răspuns cu un plan total neconvingător. Cu astfel de abordări o să ne trezim nu doar că nu mai ies oamenii la vot, dar nu o să mai fie în general oameni în țară”, a continuat Dodon.

Liderul informal al Partidului Socialiștilor afirmă că își dorește să fie păstrată majoritatea parlamentară între PSRM și ACUM:  „Alegerile locale nu sunt un final de drum pentru actuala majoritate politică, dar sunt abia începutul unui drum mult mai greu și cu provocări importante.

Daca cineva a obosit și vrea să își încheie socotelile după alegerile locale, să o spună clar și să vedem ce trebuie făcut mai departe”, i-a atenționat Igor Dodon pe partenerii săi din Blocul ACUM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram