/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Se schimbă ora în această noapte. Vom dormi mai mult

missing
26 octombrie 2019, ora 20:26

Nu mai este foarte mult timp până când sezonul rece își va intra în drepturi, astfel că ne pregătim să trecem la ora de iarnă. În fiecare an, în luna octombrie se trece la ora de iarnă, moment în care noaptea devine mai lungă și ziua mai scurtă.

Astfel, în noaptea acesta de 26 spre 27 octombrie ora 4:00 va deveni ora 3:00. Trecerea la ora de iarnă înseamnă că vom dormi mai mult cu o oră, deoarece ceasul este dat înapoi cu o oră.

Mecanismul cunoscut prin care se schimbă ora, atât primăvara, cât și toamna, este folosit de peste 100 de ani vechime de mai multe țări din întreaga lume, mai exact 70 de țări. Nu toate țările au aceleași perioade stabilite pentru schimbarea orelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram