/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO FOTO/ A venit cu mașina în fața Guvernului pentru a protesta. Un bărbat a intrat în greva foamei

missing
28 octombrie 2019, ora 16:31

Protest în fața Guvernului. Un bărbat se plânge că a ajuns să stea de o săptămână în stradă, pentru că medicii de la Institutul Oncologic nu i-ar fi asigurat condiții mai bune atunci când a fost spitalizat. El spune că a intrat în greva foamei și în semn de protest nu va mânca 40 de zile. De partea cealaltă, directoarea Institutului Oncologic, Larisa Catrinici, susține că, de fapt, bărbatului i s-au oferit toate condițiile, însă acesta a refuzat spitalizarea. 

Ion Cernei are 70 de ani și a fost diagnosticat cu cancer pulmonar acum două luni. Astfel, bărbatul a fost spitalizat la Institutul Oncologic pentru tratament.

Două luni mă poartă pe drumuri. Am stat de două ori în spital. Cu chiu cu vai mi-au așternut patul, dar fără pernă. Când m-am lungit, m-am ales cu capul în jos și cu picioarele în sus. Așa sunt paturile. După asta m-am liniștit eu un pic și zic: trebuie să o „pișc” cât nu-i târziu”, se plânge protestatarul.

De partea cealaltă, directoarea Institutului afirmă că bărbatul a fost spitalizat, însă a refuzat să stea sub supravegherea medicilor.

În secția oncologie medicală, pacientul a solicitat să fie salon de unu. Nu a rămas mulțumit de  faptul că urma să fie spitalizat cu alți pacienți în salon pentru a se trata. A refuzat  atunci tratamentul. Ulterior, acestuia i s-a propus să fie transferat în altă secție pentru a schimba circumstanțele. Pacientul a fost transferat la altă secție, i s-a spus că secția este cu condiții mai bune, cu reparație și i s-a oferit un salon de trei pacienți, la care acesta iarăși a zis că unica condiție va fi spitalizarea în salon de unu. În institut sunt toate condițiile necesare pentru a se trata. Cu regret, pacientul a zis hotărâtor că el nu rămâne în staționar și a plecat fără să fie care incidente”, a explicat directoarea Institutului Oncologic, Larisa Catrinici.

Reportajul integral îl puteți vedea deseară la buletinele de știri de la TV8, la orele 19:00 și 21:00.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram