/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: Urmează o nouă etapă

Ședință amânată la Curtea de Apel Chișinău în cazul litigiului inițiat de Năstase împotriva ANRE-ului

missing
28 octombrie 2019, ora 16:20

Ședința de la Curtea de Apel Chișinău, planificată pentru astăzi, la ora 11.00, în cadrul căreia urma să fie analizată cererea depusă de Andrei Năstase împotriva Agenției pentru Reglementare în Energetică, a fost amânată pentru data de 18 noiembrie.

Ședința nu a avut loc deoarece reprezentanții furnizorilor de energie electrică nu s-au prezentat, a precizat Andrei Năstase pentru TV8.

Năstase s-a adresat în instanță nefiind de acord cu decizia ANRE-ului din 16 august prin care a fost majorat tariful la energia electrică. Politicianul a declarat că trebuia să fie realizat mai întâi un audit, care să justifice majorarea prețurilor.

Pe 16 august, ANRE a acceptat solicitările furnizorilor de energie electrică și a majorat tarifele. Astfel, consumatorii care utilizează energia electrică furnizată de „Gas Natural Fenosa” plătesc 1,89 lei kWh/h, cu 10 bani mai mult decât achitau până în august. În cazul companiei „Furnizare Energie Electrică Nord”, tariful aprobat este 2,23 lei/kWh, față de prețul anterior de 1,91 lei/kWh.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram