/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ultima oră! UE a acceptat extinderea termenului pentru Brexit. Când e noua dată limită

missing
28 octombrie 2019, ora 11:39

Uniunea Europeană (UE) a acceptat extinderea termenului pentru Brexit până pe data de 31 ianuarie 2020, transmite BBC cu referire la declarațiile lui Donald Tusk, președintele Consiliului European.

Tusk a mai declarat totuși că Marea Britanie poate să părăsească Uniunea Europeană și mai devreme de această dată, în condițiile în care acordul privind Brexit-ul va fi aprobat de Parlament mai devreme.

Aceasta este a treia amânare a termenului pentru ieșirea Regatului Unit al Marii Britanii din componența Uniunii Europene. Inițial, Brexit-ul urma să se producă până pe 29 martie 2019.

Referendumul în care britanicii au fost întrebați, dacă vor să iasă din UE sau să rămână în continuare în componența Uniunii Europene, a avut loc acum trei ani. Cu opțiunea „pentru” părăsirea UE de către Marea Britanie au votat circa 52%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram