/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Ceban îl va ataca din nou pe Năstase în judecată: De această dată nu voi cere un leu, dar costul noului său „Volvo”

missing
28 octombrie 2019, ora 14:36

Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM) la funcția de primar de Chișinău, anunță că-l va ataca din nou pe contracandidatul său la această funcție Andrei Năstase, de la Blocul ACUM, în instanța de judecată, pentru că acesta l-ar fi defăimat. Ceban zice însă că de această dată nu va cere recompensă morală de un leu, cum a făcut-o anul trecut, ci de 41 de mii de euro, cât ar costa noua mașină a lui Năstase. 

Socialistul a făcut referire la declarații ale candidatului din Blocul ACUM făcute în live-uri pe Facebook și la dezbaterile electorale la care au participat cei doi săptămâna trecută.

„Contracandidatul meu a declarat public că s-au făcut socialiștii complici la mafia imobiliară, care a pus stăpânire pe oraș, și a burdășit orașul cu 25 de mii de apartamente. Plus, am fost învinuiți că cineva a pretins 50 de mii de euro de la agenții economici. Dar să știți că nu este nici vocea mea acolo, nici a colegilor mei. Aceste videouri se fac de un elev de clasa a cincea și doi oameni care vorbesc între ei. Fiecare trebuie să fie responsabil de cele spuse și declarate public”, a comentat Ion Ceban într-o conferință de presă.

Candidatul PSRM zice că prin aceste declarații Năstase i-a lezat demnitatea și cere scuze publice de la candidatul Blocului ACUM: „Aceste imagini sunt denigratoare și cer dezmințirea publică a acestora ori vom fi nevoiți să începem un proces judiciar (…). Atunci am solicitat un leu și aștept să mi-l întoarcă, dar să știți că de această dată nu voi cere un leu, voi cere costul mașinii pe care și-a procurat-o în acest an, acel Volvo de 41 de mii de euro sau aproape un milion de lei, iar banii din câștigul în instanța de judecată vor merge la o școală auxiliară, măcar ceva bun să rămână în urma domnului oponent politic”, a spus Ion Ceban și a semnat cererea prealabilă pe care zice că i-o va da personal lui Năstase, ca nu cumva să se piardă pe la poștă.

Mai mult, Ceban zice că va sesiza Procuratura cu privire la cazul semnalat de Năstase și îi impută oponentului său că ar vorbi des la telefon cu procurorul general interimar Dumitru Robu: „Cu toate aceste acuzații oponentul meu politic trebuia să facă un lucru foarte simplu: plângere la procuratură, să verifice circumstanțele, dacă nu a făcut-o dumnealui, o să o fac eu. Această plângere este deja semnată și transmisă și sper ca procuratura să ne dea un răspuns foarte curând, de dorit, până la finele acestei campanii electorale. Și-l rog pe domnul oponent politic să-l sune pe domnul procuror, că știu că vorbesc foarte des, și să-l grăbească un pic. Ar putea să o facă, dacă tot e numit la insistența domnului oponent politic”, este declarația candidatului PSRM.

L-am contactat pe Andrei Năstase pentru a-i solicita replica, dar acesta are telefonul deconectat temporar. Vom reveni.

Cei doi candidați din partea PSRM și ACUM se vor duela duminică, 3 noiembrie, în turul doi al alegerilor locale din Chișinău pentru funcția de primar al municipiului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram