/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Andrei Năstase solicită publicarea de urgență a înregistrărilor video de la interviurile candidaților la funcția de procuror general

missing
30 octombrie 2019, ora 13:20

Președintele Partidului Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, solicită publicarea de urgență a înregistrărilor video din timpul interviurilor candidaților la funcția de procuror general. Năstase spune că acest lucru este necesar pentru a asigura transparența procesului de selecție a pretendenților.

”Acest subiect trebuie, în opinia mea, foarte repede, limpezit din toate punctele de vedere. Am militat în permanență pentru un proces legal de reformă, de maximă transparență, asigurând că în viitor instituțiile fundamentale ale statului vor fi independente, vor activa și vor servi doar cetățeanul, fără ca asupra acestor instituții să planeze suspiciuni de orice natură. Iată de ce solicit publicarea de urgență a înregistrărilor video ale interviurilor, transparentizarea maximă și imediată a întregului proces de selecție a candidaților pentru funcția de procuror general”, a spus Andrei Năstase într-o intervenție live pe Facebook.

Amintim că ieri, Ministerul Justiției a făcut publice numele ultimilor patru candidați care vor fi propuși CSP pentru funcția de procuror general. Este vorba despre Crîșmaru Oleg, Gribincea Vladislav, Soltan Veaceslav, Stoianoglo Alexandr, selectați în urma etapei de interviu de către membrii Comisiei de preselectare.

Tot ieri, ministra Justiției, Olesea Stamate, a anunțat că în jumătatea a doua a acestei zile vor fi făcute publice înregistrările din timpul interviurilor.

Concursul pentru funcția de procuror general a fost anunțat de Ministerul Justiției pe 30 septembrie. La concurs s-au înscris 20 de candidați.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram