/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

CNA a cumpărat mașini de 3,5 milioane lei. Instituția explică de ce a fost nevoie de autoturisme noi și cine le va folosi

missing
30 octombrie 2019, ora 17:34

Centrul Național Anticorupție a cumpărat zece mașini în valoare de 3,5 milioane lei. Licitația pentru achiziționarea automobilelor a fost anunțată în luna septembrie, iar pe 11 octombrie au fost deschise ofertele, fiind desemnate câștigătoare propunerile companiilor „DAAC Autosport” și „DAAC Auto”.

După analiza ofertelor, CNA a decis să cumpere opt mașini de model „Dacia Duster Comfort”: șase de culoare metalizată cu un cost de 339 920 lei per unitate și două de culoare nemetalizată cu un cost de 334 250 lei per unitate.

De asemenea, CNA a achiziționat o mașină de model „Dacia Logan MCV Laureate” pentru care a plătit 255 000 lei.

Pentru o altă mașină, Centrul Anticorupție a plătit peste jumătate de milion de lei.

În documentele depuse la licitație s-au cerut dotări mai deosebite pentru acest autoturism: tip caroserie – universal, motor min. 2,0 benzină, cutie automată 7 rapoarte, consum extra urban – max. 6,4 l, consum urban – max. 9,1 l, airbaguri laterale şi cortina pentru pasageri faţă, airbag şofer şi pasager, banchete față/spate cu încălzire, instalaţie de aer condiţionat automată bizonală, computer de bord, senzori parcare spate/faţă, senzori de ploaie şi lumină, sistem audio cu minimum 8 difuzoare, sistem de navigație min. 8”, cameră spate, faruri anticeață, frână de mână electronică, radar de monitorizare cu ultrasunet, de asistare a traficului şi frânare automată de urgenţă.

În urma analizei ofertelor, s-a decis cumpărarea unei mașini de model „Skoda Kodiaq Ambition” care costă 525 000 lei.

Cine va folosi mașinile

Reprezentanții CNA au precizat pentru TV8.md că mașinile au fost cumpărate pentru subdiviziunile operative, deoarece unele unitățile de transport folosite în prezent de ofițerii anticorupție au termenul de uzură depășit. Autoturisme noi vor primi și oficiile CNA din nordul și sudul republicii.

Mașina de jumătate de milion de lei a fost cumpărată pentru Aparatul Central al Centrului Național Anticorupție.

Agenții economici sunt obligați să livreze cele 10 mașini la CNA până la 16 decembrie 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram