/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Judecătorii care vor demisia CSM au solicitat o întrevedere la Parlament. Ce promisiune au primit la ședința cu Greceanîi

missing
30 octombrie 2019, ora 15:00

Câțiva judecători care au făcut parte din grupul ce s-a adresat la Curtea de Apel Chișinău, solicitând obligarea CSM-ului să convoace Adunarea Generală a Judecătorilor și care au votat ulterior pentru ridicarea mandatelor membrilor Consiliului Superior al Magitraturii, au solicitat o întrevedere la Parlament și au purtat astăzi discuții cu  președinta Legislativului Zinaida Greceanîi și câțiva deputați.

Magistrații au declarat că vor o reformă durabilă a justiției și își doresc ca sistemul să fie curățat, astfel încât societatea să recapete încrederea în justiție. Judecătorii spun că reforma nu poate fi realizată cu un Consiliu Superior al Magistraturii compromis.

După discuții, deputații le-au promis magistraților că va fi creat un grup parlamentar de comunicare cu reprezentanții puterii judecătorești.

Precizăm că la Parlament au fost judecătorii Ion Chirtoaca și Vasilisa Muntean, care au făcut parte din grupul de judecători care a cerut demisia actualilor membri CSM și care au semnat cererea adresată Curții de Apel Chișinău, în baza căreia a fost convocată pe 27 septembrie Adunarea Generală a Judecătorilor.

De asemenea, la întrevederea cu deputații a fost magistrata Mariana Stratan care își înaintase candidatura pentru funcția de membru al CSM la Adunarea Generală a Judecătorilor, planificată pentru 25 octombrie și care a eșuat din lipsă de cvorum.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram