/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Procurorii au pus sechestre pe bunuri în valoare de peste 55 de milioane de lei ale lui Vlad Plahotniuc

missing
30 octombrie 2019, ora 09:11

Procurorii anticorupție au pus sechestre pe bunuri în valoare de peste 55 de milioane de lei ale lui Vlad Plahotniuc, în cadrul dosarelor pentru spălare de bani, în care este vizat fostul lider al PDM. 

Astfel, în perioada desfășurării urmăririi penale au fost aplicare sechestre pe:
– Conturile bancare deținute de persoana fizică Vladimir Plahotniuc în BC “Victoribank” SA – ce conțin mijloace bănești, echivalentul a cca 15.275.000 lei

– Mijloace bănești în cuantum de 278.090 EURO, deținute pe contul bancar pe numele unei persoane fizice în BC “Victoriabank” SA.

– Cota parte de 100% din capitalul social al SRL BB-DIALIZĂ, a cărei valoare constituie 31.826.322 lei.

– Cota parte de 100% din capitalul social al SRL BASS-SYSTEMS, a cărei valoare constituie 2.950.000 lei.

– SRL GMG PRODUCTION – 10.800.000 lei

Potrivit Procuraturii Anticorupție, aplicarea sechestrelor are drept scop evitarea riscului de înstrăinare a mijloacelor bănești. Vlad Plahotniuc este învinuit de spălare de bani, săvârșită în proporții deosebit de mari, fiind anunțat în căutare internațională și interstatală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram