/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ștefan Gligor, despre concursul pentru funcția de procuror general: „Procedura a fost superficială și cu câteva greșeli de logică”

missing
30 octombrie 2019, ora 22:04

Ștefan Gligor, unul dintre cei 16 participanți la concursul de preselectare a candidaturilor pentru funcția de procuror general, consideră că procedura de preselectare a candidaților de către membrii comisiei instituite de către Ministerul Justiției a fost „superficială și cu câteva greșeli de logică”. Declarația a fost făcută la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Gligor susține că, în opinia sa, inițial era necesar să fie creată acea comisie de evaluare, apoi să fie anunțat concursul, or, numele membrilor comisiei au fost anunțate mult prea târziu, cu câteva zile înainte de începerea evaluării dosarelor.

De asemenea, Gligor spune că membrii comisiei nu au atras atenția cuvenită la aspectul integrității candidaților, or, spune el, printre procurorii participanți la concurs și care au ajuns inclusiv în finală, sunt și din cei care au indicat informații suspecte în declarația de avere, cum ar fi prețuri eronate la automobilele pe care le dețin.

Fostul candidat s-a referit la Veaceslav Solta și Oleg Crîșmaru, care au ajuns printre cei patru participanți, care vor fi înaintați Consiliului Superior al Procurorilor.

La rândul său, Igor Boțan, unul dintre membrii comisiei de evaluare, susține că, în urma consultării cu expertul internațional James Hamilton, s-a ajuns la concluzia că, în cazul în care în privința acestor candidați nu există decizii judecătorești definitive, membrii comisiei nu pot să se expună cu privire la acest aspect al integrității lor.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram