/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ O femeie cu doi copii minori, alungată în stradă, după ce fostul ei soț a pus apartamentul în gaj

31 octombrie 2019, ora 07:24

O mamă cu doi copii a ajuns în stradă, după ce fostul ei soț a gajat apartamentul în schimbul unor credite. De aseară, femeia nu mai poate intra în casă, pentru că locuința a fost ocupată de câțiva necunoscuți. În acel moment, în apartament se afla băiatul mai mic, de 13 ani. Și poliția a venit la fața locului, dar nu a putut discuta cu necunoscuții pentru că nu au deschis ușa. Avocatul femeii este șocat de cele întâmplate, în timp ce fostul ei soț nu a răspuns la apelurile noastre de telefon.

Aceste imagini le-au surprins aseară. Olga era la serviciu când unul dintre copii a sunat-o și i-a spus că a fost dat afară din apartament, de câțiva bărbați care s-au dat angajați de la Chișinău-Gaz.

„Aud cum ei bat în ușă și peste un timp ei au scos lăcata și au intrat în casă. Apoi au spus că: „Eliberează casa. Acesta deja este proprietatea noastră.” Mi-a fost frică, deoarece ei mi-au spus că dacă nu a să ies singur, o să mă scoată cu forța de acolo”, spune Gabriel, unul dintre fii.

OLGA IUZVAC: „Erau în total cinci persoane. Doi stăteau la ușă și când m-au văzut pe mine au încercat să plece. Eu m-am pus în fața lor și am rugat să prezinte documente, ei erau contra”.

Ajunsă acasă, femeia a chemat imediat poliția. Timp de câteva ore, oamenii legii nu au putut face nimic pentru că cei din apartament nu au deschis ușa. Aceștia ar fi schimbat și lacătul. Am surprins totuși un bărbat care a ieșit din casă. Acesta a refuzat să ne spună vreun cuvânt. Poliției ar fi spus că a venit să închirieze locuința.

SÂRBU GHEORGHE, ofițer de urmărire penală: „Noi am solicitat domnului să meargă împreună cu noi. Domnul s-a prezentat a spus că el a venit să închirieze locuința dată. Nu cunoaștem ce persoane sunt acolo, deoarece persoanele nu deschid ușa”.

Femeia spune că fostul ei soț său avea datorii de peste 64 de mii de euro la o companie de microfinanțare. Pentru a putea lua banii, bărbatul ar fi pus apartamentul în gaj. Olga este la curent cu acest fapt, luându-și și avocat pentru a-i apăra locuința. Instanța ar fi interzis orice evacuare, până va fi următoarea ședință de judecată, ne-a spus femeia. Și avocatul ei este șocat de cele întâmplate pentru că, deocamdată, nu ar exista temei pentru a da familia afară.

VEACESLAV MATEI, avocatul Olgăi: „Sunt încheieri deja cu privire la interdicția evacuării din apartamentul respectiv a clientei mele și a copiilor minori, menținuță prin decizia Curții de Apel. Chiar mi-e straniu. Mi-e straniu acțiunile persoanelor necunoscute”.

Între timp, patronul companiei de microfinanțare a telefonat-o și i-ar fi spus să-și ia lucrurile rămase în fața apartamentului. L-am contactat pentru o reacție, însă după ce ne-am prezentat, bărbatul a întrerupt discuția.

PETRU SILVESTRU, directorul companiei de microfinanțare: „- Vă deranjează de la postul TV8. Da, mulțumesc. La revedere”.

După ce a fost dată afară din casă, femeia a înnoptat cu ambii copii la fratele ei. Fostul ei soț nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta situația. Următoarea ședință de judecată în cazul dat urmează să aibă loc abia peste o lună.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram