/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

O mașină a observatorilor „Promo-Lex”, urmărită. Primul caz de violență înregistrat într-o secție de vot

missing
03 noiembrie 2019, ora 15:03

Observatorii Asociației „Promo-Lex” au înregistrat până la ora 13:30 peste 80 de nereguli în secțiile de vot. Dintre toate sesizările, 57 au fost analizate și anunțate în cadrul unei conferințe de presă.

Au fost înregistrate trei cazuri de obstrucționare a misiunii de observare a alegerilor. Cel mai grav caz a fost în localitatea Frasin din raionul Dondușeni, unde au fost deschise două secții de vot. Observatorii „Promo-Lex” anunță că mașina lor a fost urmărită în timp ce se deplasa de la o secție la alta.

A fost înregistrat și primul caz ce poate fi calificat ca violență, anunță Pavel Postică, director de programe „Promo-Lex”. Observatorul unui concurent electoral a intimidat funcționarii electorali.

În zece cazuri au fost identificate materiale de publicitate electorală în raza mai mică de 100 de metri de la secțiile de vot, iar în două cazuri s-a făcut agitație electorală sau PR negru. În localitatea Dereneu, Călărași chiar un candidat la funcția de primar îndemna alegătorii pe cine să voteze.

Observatorii „Promo-Lex” au mai înregistrat două cazuri de votare în grup, fiind vorba de personae în etate și două cazuri de încălcare a secretului votului prin fotografierea buletinelor.

La șase secții de vot nu a lucrat sistemul „SIAS Alegeri” pentru perioade de 10-15 minute, alegătorii fiind înscriși pe foi. Iar în două secții de vot, din localitățile Viișoara și Purcari, a fost deconectată energia electrică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram