/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Colegii din Blocul ACUM ai lui Năstase, despre rezultatele alegerilor pentru Primăria Chișinău

04 noiembrie 2019, ora 09:41

Mai mulți colegi din Blocul ACUM ai lui Andrei Năstase s-au grăbit să își exprime opiniile privind înfrângerea lui acestuia în fața socialistului Ion Ceban, în cursa pentru fotoliul de primar de Chișinău. Majoritatea se declară surprinși de rezultatele din turul doi, dar și asumă eșecul.

Dumitru Alaiba este de părere că responsabili de rezultat sunt cu toții.

”De obicei optimismul mă ajută să trec prin situații din care ieşire nu prea se vede. Azi m-a cam păcălit. Important este să învățăm această lecție. Problema cea mare este că la 63% din chişinăuieni nici până acum, probabil, nu le pasă. Probabil nici nu au verificat ştirile. Nu e vina lor. E responsabilitatea noastră”, a spus Alaiba într-o postare pe Facebook.

Deputatul Sergiu Litvinenco a fost și mai concis.

”Doar două gânduri scurte despre alegerile din Chișinău:
1) Cetățenii tot timpul au dreptate!
2) Ceea ce transmit cetățenii potrivit pct.1), trebuie analizat cu maximă diligență, trase concluziile de rigoare și acționat în consecință!”, a subliniat Litvinenco.

Și Inga Grigoriu de la Blocul ACUM spune că își asumă rezultatele înregistrate de Andrei Năstase și își laudă totuși colegul.

”Îmi felicit colegii de la Platforma DA pentru victoriile repurtate în aceste alegeri locale generale. Succese și la muncă, imediat cum vi se validează mandatele! Cât privește capitala. Încep de la mine, odată ce le tot vorbesc oamenilor despre responsabilitate. Îmi asum vina pentru această înfrângere. În primul rând pentru faptul că mi-a lipsit entuziasmul. M-am concentrat pe mai multe lucruri mărunte și nu mi-au ajuns forțe pentru bătălia finală. Au dreptate toți acei care invocă lipsa de comunicare. Am crezut că oamenii nu ne vor taxa atât de dur.
Vă rog să nu aruncați toate pietrele în Andrei Năstase. El a muncit peste puteri. Nu știu niciun om care să fi rezistat atât de mult nedreptăților.
Este o lecție pentru mine personal. În ultimii cinci ani nu prea am avut înfrângeri. Iată că una dintre ele a venit.
Însă, vă asigur, asta nu mă demotivează. Totul începe cu o nemulțumire.
Bună dimineața, Chișinău!”, este mesajul Ingăi Grigoriu.

Deputatul Radu Marian consideră că în cadrul campaniei, trebuia de vorbit mai puțin despre geopolitică și mai mult despre soluțiile concrete pentru oraș.

”Chișinăul a transmis ieri două mesaje clare:
– Trebuia să vorbim mai puțin despre (geo)politică și mai mult despre soluțiile concrete pentru oraș.
– În continuare, trebuie să fim mai hotărâți în reformarea justiției și în lupta cu corupția și cu cei care vor să preia schemele fostei guvernări”m a spus Radu Marian.

Iar Alexandru Slusari mărturisește că nu s-a așteptat ca Andrei Năstase să piardă Primăria capitalei.

“-Analizăm! Desigur că sunt neașteptate. Urmează să analizăm toate aspectele problemei. – Cumva v-a luat prin surprindere acest rezultat? – Desigur că da! – Vă așteptați să câștigați? Noi ne-am așteptat să câștigăm”, a menţionat Slusari, pentru Publika TV.

Andrei Năstase a pierdut alegerile de duminică 3 noiembrie, în fața contracandidatului său, Ion Ceban. Năstase a obținut 47,61% din voturile alegătorilor, în timp ce Ceban a câștigat cu 52,39% din voturile cetățenilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram