/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Curtea Supremă de Justiție are un președinte interimar

04 noiembrie 2019, ora 15:20

Magistratul Vladimir Timofti este președinte interimar la Curtea Supremă de Justiție. Timofti a fost desemnat în această funcție la ședința de astăzi a Consiliului Superior al Magistraturii.

Presa scrie că Vladimir Timofti a făcut parte din completul de judecători care a pus punct în dosarele lui Vlad Filat și Veaceslav Platon. Mai exact, în 2017, Timofti și alți doi magistrați au respins ca neîntemeiate recursurile depuse în dosarul fostului premier Vlad Filat, condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupție.

Totodată, magistratul CSJ  s-a numărat printre judecătorii  care au pus punctul final și în dosarul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, declarând neîntemeiat recursul depus de avocatul lui Platon împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău prin care a fost menținută condamnarea la 18 ani de închisoare.

Vladimir Timofti este judecător la Curtea Supremă de Justiție din anul 2003 și locuiește într-o casă cu două nivele, cu o suprafață de peste 285 de metri pătrați, din orășelul Codru.

Potrivit declarației de avere pentru anul 2018, noul președinte interimar la CSJ mai are în proprietate o casă nefinisată, achiziționată în 2015 și alta moștenită în 2018. De asemenea, are mai multe terenuri, inclusiv două agricole.

Timofti a declarat, de asemenea, trei mașini: o Kia CEED din 2008, un Hyundai Santa Fe din 2007 și un Vaz din 1984.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram