/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

UPDATE: Judecătorul CSJ Oleg Sternioală, reținut pentru 72 de ore. Detalii despre dosar

04 noiembrie 2019, ora 15:50

UPDATE, ORA 15.50: Procurorii Anticorupție anunță că judecătorul Curții Supreme de Justiție, Oleg Sternioală a fost reținut pe un termen de 72 de ore.

Oamenii legii au făcut astăzi percheziții acasă la magistrat și în biroul de la CSJ. Perchezițiile au avut loc după ce azi-dimineață Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat solicitarea Procurorului General privind reținerea, aducerea silită, percheziție și arestare a judecătorului.

„Magistratul este cercetat într-o cauză penală pornită pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari (art. 243, aliniat 3, lit. b din Codul penal), caracterizată prin tăinuirea și deghizarea naturii, originii, amplasării, dispunerii, transmiterii, deplasării proprietăţii reale a bunurilor ori a drepturilor aferente de către o persoană care ştie sau trebuia să ştie că acestea constituie venituri ilicite. Temei pentru începerea urmării penale au servit investigațiile jurnalistice referitoare la averea magistratului, materialele analizei operaționale și raportul de autosesizare al procurorului”, spun procurorii.

Procurorii caută din ce mijloace s-ar fi îmbogățit Sternioală și familia acestuia care a acumulat venituri de circa șapte milioane de lei într-o perioadă relativ scurtă de timp și din ce surse acesta și-a cumpărat bunuri de lux, în valoare de 13,8 milioane de lei.

„Bănuiala rezonabilă a organului de urmărire penală este că diferența de circa 6,7 milioane dintre veniturile și cheltuielile bănuitului constituie bunuri ilicite, care au fost tăinuite, iar natura și originea acestora este deghizată prin transcrierea dreptului de proprietate pe terțe persoane, fapt care urmează a fi demonstrat în cadrul urmării penale”, spun reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

Știrea inițială: În aceste clipe, au loc percheziții la CSJ, în biroul magistratului Oleg Sternioală. Informația a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur. Acesta nu ne-a spus însă în biroul cui se fac percheziții și nici ce anume caută procurorii anticorupție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram