/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Maia Sandu, despre holdingul de presă al lui Dodon: „Pregătim intervenții”

04 noiembrie 2019, ora 10:28

Mass-media din R. Moldova nu poate scăpa de controlul politic, iar Consiliul Audiovizualului (CA) în loc să rezolve problemele, încearcă să se apropie de un pol care astăzi controlează cel mai tare holding media, luînd astfel locul democraților. Despre asta a vorbit prim-ministra Maia Sandu în cadrul „Forumului Mass-media 2019”, care a luat start astăzi.

„Unde a slăbit un pol politic, caută să se consolideze altul. Se întărește …Pregătim intervenții. Trebuie să aducem claritate și transparență în regulile de finanțare pe piața media”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministra a criticat activitatea CA, care este „depășită de situație”.

„Încearcă apropierea de un pol ce controlează cel mai tare holding media în prezent. Noi avem nevoie de un CA proactiv, profesionist și independent de politic, a adăugat Maia Sandu, referindu-se la holdingul media creat de socialiști, mai ales după ce au obținut dreptul de retransmitere a postului „Pervîi Kanal” din Rusia.

Mai exact, „Pervîi Kanal” de la Moscova urmează să fie difuzat în R. Moldova de către „Accent TV”, post de televiziune din trustul socialistilor, unde mai sunt „NTV Moldova” și „TNT Moldova”.

Președintele CA, Dragoș Vicol, i-a dat replica Maiei Sandu și a precizat că nu este o crimă să acorzi dreptul de a retransmite un post TV și este absolut permis de legislația R. Moldova.

„Factorul politic vrea să intervină în activitatea acestui consiliu. Faptul că Maia Sandu critică, pe mine mă onorează”, a răspuns Dragoș Vicol.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram