/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Șoferii au început să-și echipeze mașinile cu pneuri pentru sezonul rece. Cât costă acest serviciu în Chișinău

missing
05 noiembrie 2019, ora 06:06

Pentru ca ninsoarea să nu-i ia pe nepregătite, șoferii au început să facă coadă la vulcanizările din capitală. Spun că au învățat lecția de anul trecut și nu vor să o mai repete, când au fost nevoiți să stea ore în șir în rând. Și angajaţii de la service susțin că, în ultimele zile, numărul solicitărilor a crescut de câteva ori.

În timp ce unii șoferi au preferat să evite cozile imense, care vor apărea o dată cu primii fulgi, alții au spus că nu se grăbesc. Nu e sezonul: „N-am venit să schimb cauciucurile. Am o problemă cu o roată și de aceea am venit aici. Cauciucurile le voi schimba mai târziu. Am văzut că lumea schimbă, dar cred că încă nu-i sezonul și nici nu-i obligatoriu, din câte cunosc”.

Prețurile pentru acest serviciu variază între 200 și 400 de lei, însă cei care care își doresc anvelope noi, trebuie să scoată din buzunar nu mai puțin de 1000 de lei pentru una.

„Costă binișor, vreo 12 mii de lei. Nu-i prea scump? Da, dar ce să facem? Siguranța e mai importantă? Da, nici nu se discută”

Totuși, cei care se bucură din plin de acest sezon sunt mecanicii auto. Numărul clienților a început să crească: „Câte comenzi aveți pe zi? Foarte multe. Lumea schimbă mai devreme pentru a nu sta în rând ca anul trecut. Stăteau câte trei-patru ore în rând”.

„Văd că anul acesta au prin la minte și au început să schimbe mai devreme cauciucurile. Cum e zi ploioasă, vin mai mulți, când e soare – mai puțini”.

„Cât au nevoie să stea în rând șoferii? Cu schimbul – vreo jumătate de oră la un automobil”.

Potrivit regulamentului rutier, anvelopele de iarnă se schimbă în funcție de condițiile meteo în perioada rece. Mai exact, atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei. Amenda pentru cei care vor circula pe timp de iarnă cu pneuri de vară este între 600 şi 1000 de lei. Pe lângă cauciucurile de vreme rea, şoferii trebuie să țină cont și de alte echipamente. Astfel, atunci când pornesc la drum, aceștia trebuie să aibă în automobil o lanterna, antigelul, lichidul de parbriz și chiar nisip, atunci când pornesc la drum mai lung.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram