/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Cum răspunde Bobu la acuzațiile lui Stamate că prin punctajul oferit de el rezultatele concursului au fost denaturate

missing
06 noiembrie 2019, ora 14:46

Petru Bobu, membrul comisiei de preselectare a candidaților la funcția de procuror general, respinge acuzațiile precum că punctajul oferit de el a dus la faptul ca rezultatele finale ale concursului să fie denaturate. Deși ministra Justiției Olesea Stamate nu a dat nume, aceasta a lăsat de înțeles că anume Petru Bobu a oferit punctaje mici pentru Vladislav Gribincea, Ștefan Gligor, Oleg Crîșmaru și Ruslan Cașu, în schimb l-a notat pe Alexandr Stoianoglo cu 100 de puncte, ceea ce potrivit lui Stamate, a denaturat rezultatele finale ale preselecției. 

„Suspiciunile nu sunt întemeiate. Eu am notat așa cum am găsit de cuviință. Punctajul meu este punctaj. Eu mi-am exprimat părerea așa cum am considerat și în cele din urmă comisia a ales patru candidați. Eu nu consider că decizia să fie viciată”, a spus Bobu, contactat de TV8.

Ministra Justiției, Olesea Stamate, a anunțat că rezultatele concursului vor fi anulate. Ulterior, Guvernul și-a asumat răspundere în fața Parlamentului pentru modificarea Legii Procuraturii, astfel încât candidații la funcția de procuror general să fie preselectați de premier.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram