/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

Dodon: În 72 de ore vom ști, dacă va cădea Guvernul Sandu

missing
06 noiembrie 2019, ora 20:55

În decurs de 72 de ore vom cunoaște, dacă va cădea sau nu Guvernul Sandu, spune președintele țării Igor Dodon. Acesta zice că totul depinde de decizia pe care o va lua Parlamentul de a susține sau nu inițiativa de a modifica din nou Legea Procuraturii, pentru care Guvernul și-a asumat azi răspunderea. Declarația a fost făcută la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Șeful statului a declarat că Guvernul trebuie să-și retragă proiectului de lege pentru care și-a asumat azi răspunderea, să o demită pe ministra Justiției Olesea Stamate și să organizeze un nou concurs pentru funcția de procuror general.

„Orice deputat nu va putea susține această inițiativă, căci e una anticonstituțională”, a spus Dodon, menționând că deputații din fracțiunea PSRM se vor convoca mâine pentru a discuta cum vor proceda.

Președintele zice că a convocat pentru mâine la amiază ambasadorii țărilor partenere la Președinție, pentru a discuta inclus acest subiect.

Azi, ministra Justiției Olesea Stamate a anulat rezultatele concursului pentru preselectarea candidaților la funcția de procuror general, la scurt timp, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru modificarea Legii Procuraturii, astfel încât premierul să poată selecta două candidaturi la funcția de procuror, pe care să le propună Consiliului Superior al Procurorilor. Concomitent, fracțiunea PSRM din Parlament a cerut demisia minstrei Justiției, iar ulterior, într-un comunicat, reprezentanții PSRM au declarat că acțiunea de azi a Guvernului este făcută intenționat și că premierul vrea să provoace căderea Guvernului.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram