/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Fostul șef al IGP, reținut pe Aeroportul Chișinău. De unde venea?

missing
06 noiembrie 2019, ora 12:32

Fostul șef al Inspectoratului General de Poliție, Ion Bodrug, anunțat anterior în căutare internațională, a fost reținut în această dimineață pe Aeroportul Internațional Chișinău, pe sensul de intrare în țară.

Potrivit serviciului de presă al Poliției de Frontieră, reținerea a avut loc la ora 08:55. Bodrug a fost anunțat în căutarea cum doi ani, fiind bănuit într-un dosar de corupție. Acesta ar fi luat 25 de mii de dolari pentru a-i decora pe șase cetățeni ucraineni cu arme de foc, iar ulterior le-ar fi ajutat să  treacă ilegal frontiera cu armele.

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție nu ne-au putut oferi detalii despre reținerea lui Bodrug, precizând că dosarul se află în gestiunea Procuraturii Municipiului Chișinău.

Autoritățile refuză să spună de unde venea Bodrug. În baza de date a Aeroportului Internațional Chișinău sunt indicate trei curse, avioanele cărora au aterizat în jurul orei 08:55, când a fost reținut fostul șef al IGP. E vorba despre avioanele venite din Minsk, Istanbul și București.

Acum doi ani, presa a scris că Ion Bodrug a plecat în România, la bordul unui autobuz de rută, cu o zi înainte de a-i fi înaintată învinuirea în cauza penală.

Ulterior, deschide.md a scris că Ion Bodrug s-ar afla în SUA, iar șeful Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, Viorel Țentiu, a precizat atunci că a primit informații de la autoritățile americane că Bodrug este cercetat pentru încălcarea regimului de ședere legală în SUA, iar R. Moldova a cerut extrădarea acestuia.

Respectiv, astăzi, Ion Bodrug putea să revină în R. Moldova la bordul avionului de pe cursa Istanbul-Chișinău, dacă acesta ar fi zburat din SUA cu escală în Turcia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram